Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Με αφορμή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Νομό Λέσβου, αλλά και σε άλλες περιοχές, από την έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης, λόγω μη προμήθειας των πρατηριούχων οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην εφαρμογή του νέου συστήματος διάθεσης πετρελαίου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τ. Υπουργός Νίκος Σηφουνάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς για  ακόμα μία φορά τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς της Κυβέρνησης και την αδυναμία της να συνεννοηθεί με φορείς, την πληρώνουν οι απλοί πολίτες.
Η Κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για την αναστάτωση που έχει προκληθεί στην αγορά καυσίμων.
Πέραν τούτων όμως όλοι πρέπει να κινητοποιηθούν και να ευαισθητοποιηθούν προκειμένου άμεσα  να καταστεί δυνατή η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης στους κατοίκους των ακριτικών νησιών Λέσβου, Λήμνου  και ’η Στράτη που θα αντιμετωπίσουν άμεσα – όπως και όλη η χώρα- ισχυρή κακοκαιρία.
Από κανένα σπίτι, σε αυτές τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, δεν είναι δυνατόν να λείψει το πετρέλαιο θέρμανσης.
Επιβάλλεται η  Κυβέρνηση να δώσει εδώ και τώρα λύση στο μείζον αυτό θέμα.
Επιπλέον η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην άμεση  καταβολή επιδόματος θέρμανσης στους οικονομικά ασθενέστερους.
Παράλληλα η συντεταγμένη Πολιτεία οφείλει τώρα αμέσως να πάρει μέτρα για την πάταξη της αισχροκέρδειας που ζει και βασιλεύει καθώς η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει αυξηθεί τις τελευταίες μέρες περί τα 20%.  
Ιδιαίτερα για το απομονωμένο νησί της Λήμνου όπου σήμερα συμπληρώνονται 20 μέρες που έχει να ανεφοδιαστεί με υγρά καύσιμα, λόγω της κακοκαιρίας, θα πρέπει η Διοίκηση να επιληφθεί του θέματος και να δώσει άμεση λύση τώρα.»